Auteursrecht op Twitter

Als iemand via Twitter het auteursrecht schendt, kun je dit aan Twitter rapporteren door dit formulier in te vullen. In veel gevallen zullen wij dit ook doen omdat wij ons auteursrecht beschermen.  

Het posten van werken van anderen bijvoorbeeld teksten, foto, video, een kunstwerk, gebruiksaanwijzingen, brochures en ander promotiemateriaal, sieraden, tekeningen, schaalmodellen, bouwwerken, apps en software is in principe niet toegestaan, tenzij de maker / auteur daarvoor toestemming heeft verleend.

Twitter heeft het recht om berichten, waarbij inbreuk wordt gemaakt op het auteursrecht van anderen, te verwijderen. Mocht er meerdere malen inbreuk gemaakt worden op deze rechten, is het goed mogelijk dat Twitter je account zal deactiveren.

Als je denkt dat het verwijderen van je bericht of zelfs account onterecht is, kun je bij Twitter bezwaar maken tegen deze beslissing. Wanneer je inbreuk maakt op iemands auteursrecht, ongeacht of dit via Twitter is, kan je in het ergste geval vervolgd worden in de rechtbank.

Let dus goed op bij wat je allemaal plaatst!!

Het is niet toegestaan om foto’s van het internet te downloaden en deze opnieuw te plaatsen. Ook is het niet toegestaan beelden te downloaden en te bewerken en opnieuw te plaatsen.

  • Wel is het toegestaan om berichten te delen via de mogelijkheden van het platform zelf. Bijvoorbeeld een nieuwsbericht deze mag je delen via de link van de betreffende pagina of website. YouTube filmpjes mag je ook delen via de link van YouTube zelf.